ДС најмање има право да говори о слободи медија

Српска напредна странка сматра да је ДС последњи који има право да говори било шта о слободи медија. У њихово време су разне Џесике постројавале уреднике и диктирале им шта да пишу, а слично се понашају и данас када њихова потпредседница Гордана Чомић избацује новинаре са конференција за новинаре, уколико поставе незгодна питања.

О томе како виде слободу медија и независност у раду РТВ - а, показали су тако што су Драгослава Петровића, Пајтићевог Ришељеа, поставили за председника Програмског савета РТВ - а. Очигледно их и даље много боли што данас РТВ ради по закону, а не по налозима Пајтића и Петровића.

Што се тиче "незваничне" подршке протестима око РТВ - а, потпуно је нормално да она није званична, јер коме данас треба званична подршка корумпираних војвођанских појава из Демократске странке? Ипак би било добро да кажу грађанима колико су новца, и то веома званично и из буџета АПВ, у последњих 16 година дали онима који данас организују протесте. Било тако што су новцем грађана финансирали њихова двочлана удружења новинара, њихове сајтове, или њихове невладине oрганизације. Када дају одговор на ово питање, биће јасна и веома стварна улога ДС у организацији протеста везаних за РТВ.