Вести

ГЛИШИЋ: АПСОЛУТНА ВЕЋИНА ЗА СРПСКУ НАПРЕДНУ СТРАНКУ У KОСЈЕРИЋУ И ЗАЈЕЧАРУ

Председник Извршног одбора Српске напредне странке Дарко Глишић саопштио је да је Српска напредна странка на локалним изборима у Kосјерићу и Зајечару освојила апсолутну већину, додајући да је изборе обележила и изузетна излазност.

"Јасно је да ћемо имати апсолутну већину у Зајечару и Kосјерићу. Нећемо журити са конституисањем градске скупштине у Зајечару и општинске у Kосјерићу, јер желимо да изанализирамо свако изборно место, да видимо где постоји простор да боље радимо. Желимо да наставимо политику развоја Србије, а тако и Kосјерића и Зајечара", поручио је Глишић.

Глишић је рекао да је Српска напредна странка у Kосјерићу освојила 67,23 одсто гласова, што је двоструко више него на претходним изборима у тој општини.

Пре четири године, Српска напредна странка је у Kосјерићу освојила 32,29 одсто, или 2.116 гласова, а сада 4.534 гласа, прецизирао је Глишић.

Глишић је рекао да је у Зајечару остало да се преброје гласови са још 15 бирачких места, а да је са сада Српска напредна странка освојила 47 одсто гласова.

"Српска напредна странка је близу 47 одсто, и то је 50 одсто више него у претходном изборном циклусу", додао је Глишић.

У Прешеву је Српска напредна странка на око шест одсто гласова, са за сада освојених 1.204 гласа, што је за 252 гласа више него на претходним изборима.

"На претходним изборима 2017. освојили смо 952 гласа, а сада смо 1.204 и очекујемо да стигну записници са још бирачких места. Борићемо се за трећи мандат, два имамо као и до сад, и надам се да можемо да освојимо и трећи", рекао је Глишић.

Глишић је истакао да је изборе обележила изузетна излазност и да је невероватан одзив показао да људи желе да решавају проблеме.

Излазност у Kосјерићу је 72, 91 одсто, док је излазност у Зајечару 50 одсто, знатно више него на претходних изборима када је била на 39,53 процента.

Глишић је у име странке обећао да ће Српска напредна странка у наредне четири године оправдати добијено поверење и применити све што је изнето планом и програмом са којим су изашли пред бираче.

Упитан за наводне неправилности које су објављене преко друштвених мрежа Глишић је рекао да је, што се београдских регистарских таблица у Зајечару тиче, Србија слободна држава, а тако постоји и слобода кретања грађана.

Подсетио је да је, када је учествовао на изборима у Лучанима, видео чачанске таблице, то јест кола којима је долазио Бошко Обрадовић, али и београдске којима су долазили Вук Јеремић и Драган Ђилас.

"Дошли су тада да обиђу своје чланове, заступају своју политику и позову на гласање. Ми се тада нисмо бунили и никоме не може да се брани да дође и подржи политику истомишљеника", подвукао је Глишић.

Kада је реч о активистима са списковима чланова рекао је да нико не може да забрани да се обиђу чланови, који су се својевољно учланили, и да се позову да изађу на биралишта.

Што се тиче групе грађана "Монтоја и Праведници", који су, како је пренео, освојили 1,9 одсто гласова, рекао је да је прочитао вест и да је члан те групе оптужио комшију члана Српске напредне странке да је ишао и позивао на гласање.

"Ако је позивао чланове странке не видим никакав проблем. Нико никога није присилио. Ови избори су протекли у нормалном тону, био је нормалан избори дан, који је обележен великим одзивом бирача", констатовао је Глишић.