Вести

ГЛИШИЋ: ЧЕКАМО ДА СЕ ТРИФУНОВИЋ УДОСТОЈИ И ДА ДА ИЗЈАВУ

У Трећем основном суду у Београду данас је одржано ново рочиште по тужби председника Извршног одбора Српске напредне странке, Дарка Глишића, против председника ПСГ-а Сергеја Трифуновића због његове изјаве да је он, Глишић, "примитивац", а лидер ПСГ-а се ни овог пута није појавио у суду.

Трифуновић није дошао на саслушање јер, према речима његовог адвоката Горана Драганића, није у Србији и има премијере филма у Риму и Бечу, а Глишић је рекао да лидер ПСГ-а избегава сва рочишта, чиме је још једном доказао ''колика је јуначина''.

''Мислим да је ово седмо-осмо рочиште по мојој тужби на које није дошао. Остало је још једно рочиште и јавно му обећавам, кад се већ толико плаши, да на то нећу доћи, јер ме суд није обавезао да дођем. Нека се само он појави и да изјаву, па да завршимо суђење'', рекао је Глишић.

Глишић је рекао да је Трифуновићеву објаву на Твитеру, у којој га је назвао примитивцем, доживео врло емотивно и да му је та изјава нанела велику штету, пре свега, као родитељу двоје деце.

''Не желим да моју децу у школи пресрећу и да их вређају, јер је Трифуновић изнео увредљиве изразе на мој рачун'', рекао је Глишић.

Глишић је рекао да је на саслушању пред судијом испричао да је у време објаве Трифуновићевог твита његов 15-огодишњи син доживео непријатности у школи и да су га деца извргавала руглу.

Глишић је рекао, да му је Трифуновићев твит нанео и политичку штету и додао да су се тим поводом његове страначке колеге, како наводи, обраћале председнику СНС-а Александру Вучићу са питање зашто је на место председника Извршног одбора постављен ''примитивац''.

Глишић, иначе председник општине Уб, рекао је, да је после Трифуновићеве објаве његова политичка каријера стала и да је ''равна линија'', те изражава бојазан да ће имати последице и на његову евентуалну кандидатуру на следећим изборима у тој општини.

''Та изјава је чиста клевета и увреда због које Трифуновић мора да сноси одговорност'', рекао је Глишић.

Глишић је поднео тужбу против Трифуновића, који је, наиме, претходно тужио Глишића због његове изјаве да је Трифуновић "распала наркоманчина", објављене у дневном листу "Српски телеграф" 2017. године.

Глишић је рекао да је по Трифуновићевој тужби суд донео првостепену пресуду у Глишићеву корист и да је пресудио да том изјавом није нанео штету лидеру ПСГ-а.

Глишић је рекао да је, с друге стране, он изнео обиље доказа у прилог својој тужби против Трифуновића за повреду части и угледа.

''Чекамо само да се Трифуновић удостоји и да да изјаву, па да суд пресуди. Надам се да ће ''велики јунак'' успети да дође на следеће рочиште које је заказано за подне, а да успут не удари ни у један аутобус и стигне да нахрани мачке...'', рекао је Глишић.