Вести

ГЛИШИЋ: КОКЕЗА МЕ ЈЕ ШОКИРАО, ЗАХВАЉУЈУЋИ ВУЧИЋУ ЈЕ ПОСТИГАО СВЕ У ЖИВОТУ

‘’Српска напредна странка није подељена јер група чланова, опијена државним функцијама на којима се налази, у странку и не долази, па не могу да изазову никакву поделу’’, поручио је Дарко Глишић, председник Извршног одбора Српске напредне странке и један од најближих сарадника Александра Вучића.

* Потпредседник Српске напредне странке Милош Вучевић је рекао да унутар партије постоје људи који мисле да су јачи од Александра Вучића, да ли је то тачно и ко су ти људи?

- То је тачно. То су људи које су опиле државне функције, а на које су дошли на предлог председника Вучића. Уместо да му захвале резултатима, покушали су да му се захвале снајпером. Срећа па су на време осујећени. Нема дилеме да се ради о некима који су на највишим позицијама и групи људи коју су окупили. Очекујем да надлежни органи све до краја испитају и да читав случај буде доведен до краја.

* Ви сте први оперативац странке, да ли сте приметили да поједини људи у партији покушавају да компромитују Вучића и да су повезани са криминалним кланом Вељка Беливука?

- Овде се ради о људима, који су у име странке и на председников предлог постали носиоци државних функција, и тачно је, они су покушали све да уздрмају председника Вучића кроз нападе на његову породицу, рачунајући да је то најлакши пут ка његовом урушавању. Уместо да се баве својим послом, бавили су се прислушкивањем чланова његове породице, праћењем и, у сарадњи са опозиционим медијима, изношењем гнусних лажи на рачун тих недужних људи.

* Председник Србије је рекао да је био прислушкиван и он и чланови његове породице. Шта мислите о томе?

- Мислим да сви одговорни за то треба да заврше у затвору.

* Имате ли сазнања о томе да сте можда и ви били прислушкивани, важите за једног од најближих Вучићевих сарадника?

- Можда нисам, а вероватно јесам, али о томе немам никаква сазнања.

* Бројни функционери Српске напредне странке поручују ових дана да следи чишћење структура, како ћете то извести?

- На скупштини странке. Нема дилеме да су чланови странке уз Александра Вучића и то ће показати на скупштини.

* Председник ФСС Славиша Кокеза одбио је да на полиграфу одговори на питање да ли је учествовао у припремању убиства председника Вучића. Како то коментаришете?

- Да су мене позвали, инсистирао би на полиграфу и на све то бих тражио да ми и крв изваде ако треба. Одбијањем полиграфа јасно је одабрао страну.

* Познајете ли Кокезу и да ли је и вас изненадио, као што је изненадио Вучића?

- Познајем и, искрено, у шоку сам. Захваљујући Александру Вучићу постигао је све у животу. Када је оболео од короне, знам да га је председник сваки дан звао да пита како је и искрено бринуо за његово здравље.