Вести

ГЛИШИЋ: НИСАМ ВРЕЂАО ТРИФУНОВИЋА,ВЕЋ САМ ГОВОРИО ЊЕГОВИМ РЕЧНИКОМ

У Основном суду у Убу данас је одржана расправа по тужби председника ПСГ Сергеја Трифуновића против председника Извршног одбора Српске напредне странке Дарка Глишића због његове изјаве да је Трифуновић наркоман, што је Трифуновићу, како је рекао, нанело душевну бол, а Глишић је рекао да није вређао Трифуновића, већ само говорио његовим речником, како би га разумео.

Глишић је рекао да је Трифуновић својим понашањем данас у суду показао да га ничим није увредио изјавом дневном листу Српски телеграф, из 2017. године, када га је назвао "распалом наркоманчином":

''Доказали смо да се ради о особи која користи највулгарнији речник и да када му се обратите таквим речником, он не може да претрпи душевни бол'', рекао је Глишић.

Глишић је током саслушања рекао да се у спорној изјави обратио јединим речником који ''Трифуновић разуме''.

''Без намере да га увредим, већ само да разуме шта сам хтео да кажем, јер је то његов изворни вокабулар'', рекао је Глишић.

Навео је да није имао намеру да повреди ни Трифуновића, ни његове родитеље, али и да је Трифуновић својим ранијим изјавама повредио нечије родитеље.

Глишић је рекао да је и његова изјава била саркастична и да је на тај начин само одговорио на Трифуновићев сарказам.

''Да сам било коју реч употребио, не бих га увредио, јер је то његов речник. Чак је и политички напредовао због те моје изјаве'', рекао је Глишић.

Глишић је рекао и да се Трифуновић непримерено понашао у судници, а у једном тренутку га је и гађао папирном марамицом.

Суд је одбацио све моје доказе који су врло експлицитни и са сведоцима да је Трифуновић корисник опијата. Први део је био да смо доказали да се ради о особи која користи највулгарнији речник и да када му се обратите таквим речником, он не може да доживи душевни бол, рекао је Глишић.

Глишић је рекао да Трифуновић није могао ни да се сети шта му је био душевни бол, па се тек на питање адвоката присетио да је то била нека Ромкиња која је продавала сладолед и рекла му “Прочитала сам у новинама да си наркоман".

Па то је толико смешно, човек не зна да ли је у судницу дошао са капом или без капе. Његово понашање, гађање марамицом мене и вређање мог адвоката...таквог човека не можете да увредите, рекао је Глишић.

Глишићев адвокат је као доказе, да је Трифуновић склон вулгарном изражавању, изнео преписке на Твитеру у којима износи вулгарности. Истакао је и да је Трифуновић сам себе називао “надуваним и нашмрканим”.