Вести

Глишић: Нови председник Владе треба да настави досадашњу политику

Власт у општинама у којима је Српска напредна станка освојила већину гласова на изборима одржаним 21. јуна, биће формирана у другој половини августа, најавио је председник Извршног одбора СНС, Дарко Глишић.

Глишић је нагласио да ће СНС добро одмерити сваку одлуку и да ће се локалне власти формирати тако да буду ефикасне и успешније у односу на претходни период.

На питање да ли ће и с ким СНС направити коалицију на Новом Београду, Глишић је рекао да би требало сачекати коначне резултате и одлуку Управног суда, па ће онда заузети став о томе.

"Нигде нисмо изашли на изборе да би с неким калкулисали, већ да бисмо победили са апсолутном већином, како бисмо могли несметано да спороводимо наш програм," рекао је Глишић.

Глишић сматра да би нови премијер требало да настави досадашњу политику развоја и напретка Србије, а ко ће то бити, нагласио је, сазнаћемо у року који је прописао закон.

Ове године на изборима СНС је освојила два милиона гласова, чак 130.851 глас више него на парламентарним изборима 2016. године, а Глишић сматра да су резултати показатељ да добро вођена политика са јасним резултатима на сваким изборима у односу на претходне добија све већу подршку грађана.

"Грађани Србије желе рад, резултате, посвећеност, борбу за њихове интересе и то су јасно препознали у председнику Алкесандру Вучићу и свима нама који се трудимо да га пратимо у оном што ради," додао је Глишић.

Глишић је најавио да се, свуда где је резултат био испод републичког просека и свуда где је локална листа кварила проценат освојених гласова републичкој, могу очекивати промене.

"Пре свега мислим на Беочин, Ивањицу, Ариље, па и Kрагујевац. То су само неки од одбора који ће свакако доживети кадровксе промене," рекао је Глишић.

Глишић је напоменуо да је задовољан резултатима у Трговишту, где је излазност била велика, у Kрушевцу где је СНС освојила 4.500 гласова више него пре четири године, а да је слабији резултат забележен "где год је било неслоге и унутрашњих несугласица, где су појединци гледали како да се унутар странке обрачунају с другима, не водећи рачуна шта ће конкретно да ураде за грађане".

Од младих у Скупштини Србије, али и у локaлној власти Глишић очекује борбеност, велику енергију и резултате.

"Kроз рад са младим људима показали смо да мислимо на њих, да желимо да их укључимо у све процесе, а да је на њима да се докажу. Прилику ће свакако добити," рекао је Глишић.