Вести

ГЛИШИЋ: ТРИФУНОВИЋ ЈЕ "ВЕЛИКА ЈУНАЧИНА"

У Трећем основном суду у Београду одржано је припремно рочиште по тужби председника Извршног одбора СНС Дарка Глишића против председника ПСГ Сергеја Трифуновића због његове изјаве да је Глишић "примитивац".

Трифуновић се у суду није појавио, јер, према речима његовог адвоката, није добио позив, а Глишић оцењује да је Трифуновић "велика јуначина", која на рочишта долази када је сигуран да се он неће појавити, па то онда злоупотребљава.

"Ово је јасна порука свима који су тужили Трифуновића због његовог простачког речника, који свакодневно користи у обрачуну са свима који другачије мисле, да ће он максимално да одуговлачи да се не појављује на суђењима", рекао је Глишић након припремног рочишта.

Глишић је рекао да је и данас био веома спреман и вољан да у суду доказује своје наводе и брани истину и додао да се нада да ће Трифуновић доћи на следеће рочиште.

"Трифуновић је јавно изјавио, након једног рочишта у септембру, да ће на свако рочиште са мном свуда и када год било заказано, да се појави. Ево, видите да није у стању да одржи ни ту реч", рекао је Глишић.

Глишић је поднео тужбу против Трифуновића који је, наиме, претходно тужио Глишића због његове изјаве да је Трифуновић "распала наркоманчина", објављене у дневном листу "Српски телеграф" 2017. године.

Главна расправа по тој тужби одржана је почетком децембра у Основном суду у Убу, а Глишић каже да очекује пресуду и да је убеђен да је доказао своје тврдње.

"Мислим да му никакву бол, нити штету нисам нанео. Он је пре моје изјаве био члан ПСГ, а након ње је постао председник и у најмању руку сам очекивао да будем позван на дан ПСГ, ако треба и пригодно да се обратим на том скупу и да ми се уручи нека захвалница са његове стране", рекао је Глишић.

Глишић је навео да Трифуновић користи вулгаран речник и да једино разуме када му се истим таквим речником обрати.