Вести

Хетерленд је највећа ДС - ова пљачка народних пара

На данашњој конференцији за новинаре одржаној испред Хетерленда у Бочарима, Српска напредна странка је истакла да је сам пројекат добра иницијатива цивилног друштва, али под лошим управљањем ДС - а и Бојана Пајтића се показала само као профит за њихове џепове и на тај начин украдена је нада за бољу будућност ове деце. Оно што је почело као одлична идеја завршила се као један од највећих промашаја у региону и једна од највећих пљачки народних пара у Војводини.

Медијима су се обратили Саша Максимовић, председник ОО СНС Нови Бечеј, др Бранко Свиленгаћин и др Милка Будаков, председница Интересорне комисије Нови Сад који су прокоментарисали тему из угла њихове професије и скренули пажњу на важност овог пројекта.

Саша Максимовић, председник Општинског Одбора Српске напредне странке Нови Бечеј, је напоменуо да не смемо заборавити штету коју је садашња покрајинска влада начинила и да је овај пројекат укључен у план Министарства здравља републике.

"Прва ствар коју би Српска напредна странка урадила по овом питању чим би нам грађани указали своје пуно поверење у Војводини, је то да бисмо прво окончали све штетне уговоре укључене у овај пројекат и потписали бисмо уговоре са новим компанијама за пројекат, при чему би цела процедура била транспарентна." изјавио је Максимовић.

Нагласио је и да ће поправити овај Дом за децу са сметњама у развоју, или ће изградити нову зграду, али неће дићи руке од овог пројекта, нити од ове деце и њихових породица!

"У наредним годинама, надамо се да ћемо пружити помоћ која је потребна за више од 1200 деце, овај објекат има кључну улогу у побољшању њихове будућности.", додао је Максимовић.

"Отварањем овог објекта створило би се 30 нових радних места у домену социјалне заштите у Бочарима и Новом Бечеју и то би била почетна тачка за подстицање развоја овог региона. Мештани са својих њива и башти би снабдевали храном комплекс, што би хранило и њихове породице и подигло цео крај. Ја само желим да додам да имам поверења у наш правосудни систем и у Више јавно тужилаштво у Зрењанину и да ће они који су криви за тренутну ситуацију у Хетерленду одговарати за овај скандал и проневерене паре грађана.", осврнуо се Максимовић на кривичну пријаву поднету према одговорним лицима.

Деца и њихове породице су видели у реконструкцији замка њихову будућност, они су веровали да ће деца имати неопходну негу, и да ће се млади људи запослити, да ће пољопривредници имати где да продају своје производе.

Максимовић је додао да 24. априла народ има прилику и шансу да изабере бољу будућност за сву децу, јер само уједињени можемо им обезбедити бољу шансу за живот. Ако будемо радили заједно, можемо бити сигурни да ће Војводина постати још боља.