Вести

Mартиновић: Лансирана прича да би се прикриле малверзациjе

БEOГРAД – Заменик шефа посланичке групе СНС - а Aлександар Mартиновић изjавио jе данас да jе лажна прича о прислушкивању председника воjвођанске владе и лидера ДС - а Боjана Паjтића лансирана да би се сакриле малверзациjе у финансиjским институциjама Воjводине.

Mартиновић каже да се ниjе десило било какво прислушкивање Паjтића, те наjавио да ће полициjа и суд имати прилике да се упознаjу са свим доказима и да ће бити поднете кривичне приjаве против свих одговорних лица, махом функционера ДС - а.

“У питању су милиjарде динара”, рекао jе Mартиновић, наводећи да jе Паjтић лидер странке за коjу jе питање да ли ће прећи изборни цензус и да стога ни он, нити његова странка, не представљаjу било какву политичку опасност за премиjера Aлександра Вучића, Владу Србиjе и СНС.

Mартиновић jе на конференциjи за новинаре у парламенту рекао да нема никакве потребе да се Паjтић или било ко из ДС прислушкуjе.

"Позадина ове приче о прислушкивању jесте покушаj да се скрене пажња jавности са онога што jе Паjтић незаконито урадио у Воjводини од 2004. године, када jе постао премиjер Покраjине”, навео jе Mартиновић.

Подсетио jе и да jе Паjтић председник УO фонда за капитална улагања Воjводине, те Надзорног одбора Развоjног фонда Воjводне, где су забележене вишемилионске афере и малверзациjе.

СНС jе, како jе истакао, уверена да jе Паjић за те малверзациjе знао. “Oне су вршене у корист наjвиших функционера ДС, они су служили као извори финансирања изборних кампања, а врло jе вероватно да jе у тим малверзациjама Паjтић и непосредно учествовао”, рекао jе Mартиновић.

СНС од надлежних органа тражи да испита све сумњиве послове у воjвођанским институциjама, jер веруjе да су протагонисти тих афера наjвиши фуниционери ДС - а, а први међу ниjма Паjтић, додао је он.

Извор "ТАНЈУГ"