Вести

МИНИСТАР НЕДИМОВИЋ ПОСЕТИО БАЧКУ ТОПОЛУ

Члан председништва СНС Бранислав Недимовић и повереници СНСа за Бачку Тополу Немaња Симовић и Саша Срдић ,са сарадницима наставили су посете и обишли још четири  пољопривредна газдинства, на територији бачкотополске општине.

Недимовић је у Старој Моравици обишао газдинство Густава Шебека,у Бајши Роберта Силађија, у Његошеву Корнела Војчина и у Орахову Антала Јанушка. Осим са власницима газдинстава,  разговарао је и са тзв. малим пољопривредницима, који су од Недимовића добили одговоре на  питања о ефектима садашњих и о мерама подршке у наредној години.

"Спремили смо нове мере за сточарство које се тичу система унапређења товног говедарства, ту ћемо ићи са неким мерама, у децембру ћемо ићи са набавком домаћих трактора, односно оних који се склапају у Србији. Тако да ће бити све оно што је било плус још две-три мере у 2020.години, а после тога да кренемо у креацију нових мера како бисмо били што бржи, ефикаснији", каже Недимовић.

Он је најавио и увођење електронске управе у аграру која би требало да скрати време реализације захтева за субвенције, са садашњих до сто двадесет дана на краћи период.