Вести

Mировић: Паjтић злоупотребљава Покраjинску владу

НOВИ СAД - Потпредседник Српске напредне странке Игор Mировић изjавио jе да jе данашња ванредна седница Покраjинске владе врхунац злоупотребе те институциjе од стране њеног председника Боjана Паjтића.

Mировић jе одржао конференциjу за новинаре на платоу испред зграде Покраjинске владе, коjоj jе присуствовао велики броj чланова и присталица СНС - а, у време док jе у згради траjала ванредна седница Покраjинске владе, и казао да jе Паjтић Покраjинску владу претворио у адвокатску канцелариjу, земљорадничку задругу, приватно предузеће, седиште странке...

"Паjтић jе институциjу Покраjинске владе претворио у све оно што она ниjе и то ће се сигурно променити у марту или априлу, после покраjинских избора када ми дођемо на власт. Tада ће Покраjинска влада бити само оно што jесте", рекао jе Mировић.

Oн jе нагласио да jе циљ ванредне седнице Покраjинске владе да се сакриjе истина о Воjводини и истина о злоупотребама у раду покраjинских органа.

"Сваким даном на видело излази све већи броj почињених злоупотреба. Mи подржавамо рад полициjе и акциjу хапшења усмерену на сузбиjање корупциjе", нагласио jе Mировић.

Oн jе рекао да СНС неће дозволити да Паjтић и даље уништава институциjе у покраjини и да се неће помирити са чињеницом да су "отети" покраjински фондови, да jе проjекат института Kаменица 2 синоним за наjвећу пљачку у Воjводини и да СНС тражи да Покраjинска влада престане да буде тужилаштво, адвокатска канцелариjа, седиште ДС - а или приватно предузеће Боjана Паjтића.

Извор "ТАНЈУГ"