Вести

Мировић: Пруга Београд - Будимпешта значајна инфраструктурна инвестиција за Војводину

Поводом посете председника Владе Републике Србије Александра Вучића Кини и потписивања Оквирног споразума о модернизацији и реконструкцији пруге кроз Војводину, односно пруге Београд – Будимпешта, истичем да се ради о најбољој могућој вести за Војводину и целу Србију.

Велика инфраструктурна инвестиција коју је Војводина чекала деценијама повезаће Београд, Нови Сад и Суботицу са Будимпештом и даље са другим европским градовима, убрзаће транспорт људи и робе, подстаћи привредни развој посебно у грађевинарству, транспорту, трговини, туризму и свим видовима услуга.

То је још једна потврда опредељења Владе Србије за равномерни развој свих делова наше земље, али и потврда да је Србија дефинитивно постала водећа земља у развојном смислу у југоисточној Европи.

У реализацији ове инвестиције учествоваће десетине компанија из наше земље и већ сада треба планирати изградњу и промоцију пословних индустријских зона у Војводини у градовима и општинама које се наслањају на трасу будуће модерне пруге. То ће у крајњем допринети повећању запослености, што и јесте један од приоритета Владе Србије и Српске напредне странке.

Потпредседник Главног одбора СНС Игор Мировић