Вести

Mировић: СНС жели да се диjалогом дође до термина избора

 

БEOГРAД - С обзиром на ситуациjу у Воjводини, СНС жели да избори буду одржани што пре, али не жели да намеће своjе ставове, већ жели да диjалогом дође до одређеног термина за одржавање избора коjи би одговарао већини политичких странака, изjавио jе потпредседник Српске напредне странке Игор Mировић.

Демократска странка, међутим, одбиjа диjалог и она би да, ако може, избори буду одржани последње недеље Паjтићевог мандата, рекао jе Mировић за лист Данас и оценио да jе то у наjмању руку некоректно, с обзиром на реjтинг коjи СНС има и у Воjводини.

Истичући да СНС не лицитира са датумом за расписивање покраjинских и локалних избора и да не може ни да потврди, ни да демантуjе писање медиjа да ће покраjински избори бити одржани 24. jануара наредне године, Mировић напомиње да jе Српска напредна странка спремна за изборе.

"Oдржан jе низ састанака на коjима су разматране слабости и припремљеност за изборе и може се рећи да су готово завршене све оквирне кадровске, техничке и организационе припреме за изборе. Oна класична изборна кампања траjаће око 45 дана, и почеће онда када избори и буду расписани", рекао jе он.

Потпредседник СНС очекуjе да ће на следећоj седници Извршног одбора странке бити финализирана прича поводом формирања генералног секретариjата.

На подсећање да jе раниjе рекао да jе спреман да преузме функциjу покраjинског премиjера, Mировић jе обjаснио да jе мислио на политичко искуство коjе поседуjе, али и нагласио да се странка уопште ниjе бавила кадровским питањима.

Према његовим речима, прича о кандидатурама у тренутку кад избори jош нису расписани потпуно jе неумесна и потребно jе прво да избори буду одржани и да СНС победи на њима, па тек онда да се говори о евентуалним кадровским решењима.

На питање има ли истине у писању поjединих медиjа да, упркос наjдужем политичком стажу, неће бити кандидат СНС за воjвођанског премиjера, првенствено због своjе оданости Tомиславу Николићу, Mировић каже да су то будалаштине коjе пласираjу медиjи.

"Не градим живот и политичку кариjеру на таj начин да одговарам на пласиране бесмислице, али jе интересантно када и како се оне поjављуjу. Председника Републике врло поштуjем и то jе, пре свега, ствар домаћег васпитања, а не неких посебних емоциjа. Што се тиче страначког статуса, у сваком погледу припадам Српскоj напредноj странци и поштуjем њену хиjерархиjу и одлуке", рекао jе Mировић.