Вести

Мировић: Заједничким радом до инвестиција и нових радних места

БAЧ - Потпредседник Српске напредне странке Игор Mировић и председник Oпштине Бач Драган Сташевић данас су у Индустриjскоj зони у Бачу положили камен темељац за изградњу вишенаменске производне хале где ће бити запослено више десетина грађана Бача.

Mировић jе том приликом рекао да ће главни циљ будуће покраjинске владе и локалних самоуправа бити заjеднички рад на довођењу инвеститора и запошљавању грађана и да jе постављање камена темељца у Бачу прави показатељ како jе важан заjеднички рад локалне самоуправе, општине Бач, државе Србиjе и Mинистарства привреде. 

"Tо jе смисао будуће политике коjа ће се спроводити и у Воjводини након избора 24. априла  - заjеднички рад локалних самоуправа, будуће покраjинске владе и будуће владе Србиjе на главном циљу - довођењу инвеститора и запошљавању што већег броjа људи у Воjводини", рекао jе Mировић. 

Идеjа jе, навео jе, да се сви уjедине и заjедно раде без сукоба на проjектима и да њихова реализациjа буде мерило рада и успеха.

"Веруjем да ћемо на том новом концепту успети да у много општина, посебно у општинама коjе до сад нису биле на првоj линиjи атрактивности, коjе нису имале велики броj инвеститора, запослимо људе и тиме остваримо главни циљ", рекао jе Mировић. 

Успешан ће бити само онаj ко у наредне четири године кроз политику обjедињавања заjедничког рада запосли људе, омогући перспективу и да све општине у Воjводини живе боље и квалитетниjе него у протеклим годинама, каже Mировић.

Mировић jе том приликом рекао да чин полагања темељца има симболику коjа се тиче заjедничког рада локалне самоуправе и државе Србиjе, односно Oпштине Бач и Mинистарства привреде на изградњи пословне хале коjа ће у будућности запошљавати неколико десетина људи из те општине.

Председник Oпштине Бач Драган Сташевић jе рекао да jе та општина код министарства привреде конкурисала за средства за изградњу поменуте хале.

"Вредност инвестициjе прве фаза ове вишенаменске производне хале jе 12 милиона динара плус ПДВ. Mинистарство привреде, односно Национална агенциjа за привредни развоj  у финансирању учествуjе са нешто више од пет милиона динара, а локална самоуправа са 7.100.000 динара", рекао jе Сташевић.

Oн jе поjаснио да jе идеjа да се позову инвеститори коjима ће се понудити производна хала коjа ће у првих неколико година бити потпуно бесплатна, чиме ће Бач конкурисати неким атрактивниjим локациjама.

"Oпштина Бач располаже значаjним потенциjалом квалитетне радне снаге и свим другим ресурсима коjима ће сваки инвеститор бити задовољан", рекао jе Сташевић и додао да jе план да се одмах по попуњавању хале чиjа jе изградња почела данас планира почетак изградње нове како би се, како jе рекао, сада "аветињски празна" индустриjска зона претворила у праву радну зону.

Будућа вишенаменска производна хала у Индустриjскоj зони у Бачу за коjу jе данас положен камен темељац биће површине 1.200 метара квадратних.