Вести

МОРАВСКИ КОРИДОР ЈЕ ВЕЛИКА ВЕСТ ЗА ЦЕЛУ СРБИЈУ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић рекао је да је потписивање уговора за изградњу Моравског коридора велика вест за целу Србију и сваког грађанина наше земље. Вучевић је честитао Влади Србије и председнику Србије Александру Вучићу на успешно завршеним преговорима.

Ми ћемо Србију у наредних годину или две дана потпуно умрежити ауто-путевима. Паралелно се раде и регионални и локални путеви, на локалном нивоу се инвестира, а не треба заборавити да се део Националног инвестиционог програма односи на изградњу локалне мреже ауто-путева. Србија постаје добро умрежена, инфраструктурна земља и то је добра подлога за разговоре са новим инвеститорима и подстрек младима да остану.

 

 

 

Од 1. јануара у Новом Саду вртићи бесплатни за све малишане

 

Од 1. јануара 2020. године трошкове боравка деце у вртићима у Новом Саду комплетно ће сносити градска управа, родитељи више ништа неће плаћати, рекао је Вучевић.

"Боравак око 16.500 деце у вртићима у Новом Саду потпуно ће Град финансирати. Желимо на тај начин да помогнемо пронаталитетну политику", рекао је Вучевић.

Вучевић је подсетио да држава издваја новац за вантелесну оплодњу, најављује се изградња станова за младе брачне парове по повлашћеним ценама, али да су они као локална самоуправа желели да се укључе и дају допринос тако што ће родитеље ослободити плаћања вртића за децу.

 

 

 

Акција озелењавања Новог Сада трајаће све до фебруара

 

Вучевић је рекао да је мањак зеленила и наводно намерно сечење стабала постало главна тема у Новом Саду.

"Нико не спомиње недостатак фабрика, булевара, инвестиција, јер их има довољно, па су морали да се ухвате за зеленило и ову тему исполитизују. Ангажовали смо струку, формирали смо комисију и плански радимо на озелењавању. У акцију смо кренули 30. новембра и она ће трајати до фебруара, те верујем да ћемо успети да засадимо преко 6.200 стабала и 40.000 другог растиња. Надамо се да ће Нови Сад на лето бити много зеленији и чистији", рекао је Вучевић.