Вести

НОВИ САД ПОСТАЈЕ ИНДУСТРИЈСКИ ЦЕНТАР, ВРЕМЕ ЈЕ ЗА ИСТОРИЈСКУ ПРЕКРЕТНИЦУ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић састао се јуче са господином Кинтером Изумидом, другим човеком моћног јапанског "Нидека", компаније која је један од глобалних лидера у производњи електромотора за возила нове генерације, како би му показао неколико пословних локација које би им могле одговарати.
 
"Подсећам да ће ова инвестиција бити "тешка" скоро 2 милијарде долара, да је у плану куповина 25 хектара земљишта у индустријској зони Север 4 и да ће се у новој фабрици производити до 300.000 јединица до 2023. године. Овим наш град постаје регионални индустријски центар првог реда, проблем запошљавања ће готово нестати, а посебно ми је драго што ће висококвалификовани дипломци са наших техничких факултета добити још једно место за рад са изузетним могућностима за пословни напредак", написао је Милош Вучевић на свом ФБ налогу и додао да ће се ускоро живети она реалност какву је Нови Сад увек заслуживао, ходаће се кроз један моћан и прогресивни град XXI века, који је на раскршћу путева, из кога ретко ко одлази, већ му многи долазе, јер знају да ће им тај град пружити све оно чему теже.
 
"То је тај Нови Сад енергије, идеја, рада и младости, задовољних људи и породица који у свом граду остварују каријеру, радећи у престижним светским компанијама које траже врхунско образовање, али и нуде изградњу сета вештина које се ретко где другде могу стећи. То је Нови Сад кога више нико неће моћи да заустави, град који ће ускоро превазићи чак и оно што су донедавно били само снови", закључио је Вучевић.