Вести

СЕЛАКОВИЋ: ГРАЂАНИ ЋЕ ПОТВРДИТИ АПСОЛУТНИ ЛЕГИТИМИТЕТ ИЗБОРА

Генерални секретар председника Републике Никола Селаковић изразио је уверење да ће грађани потврдити апсолутни легитимитет избора и рекао да искуства оних који су бојкотовали раније изборе говоре да се сада кају.

Селаковић је рекао да свако ко се озбиљно бави политиком зна да су избори прилика да се измери поверење грађана у појединце, у идеје и програме који се нуде.

За њега је, како је рекао, неозбиљно да одређени представници опозиције конкуришу својим идејама и политичким деловањем причом да евентуално сутра воде државу а не желе да грађанима дају чак ни прилуку да о томе одлучују на изборима.

"То је већ питање за појединце који тако схватају политику. За мене је то неозбиљно и неодговорно", рекао је Селаковић.

Навео је и да снижавање цензуса са пет на три одсто омогућује да се демократија са улице врати у парламент, баш оно о чему је говорио председник Александар Вучић.

Сматра да је неозбиљно припремати се за изборе месец и по дана или два месеца пред изборе, и да се озбиљни политичари баве политиком све време између два изборна циклуса, а они веома озбиљнији и више о једног изборног циклуса.

Навео је да ће се знати ко на изборе излази по томе ко буде предао листе.

"Аристотел је пре више од 2000 година рекао да на Олимпијади може да победи само онај ко на њој и учествује. Предуслов да дођете у прилику да остварујете ваш политички програм јесте да учествујете на изборима као озбиљни и одговорни људи", поручио је Селаковић.

 

Лагали су о Јовањици, а нема ни извињења

Јасно је да су људи из дела опозиције све време лагали о случају Јовањица, рекао је Селаковић и указује да се након саопштења Тужилаштва за организовани криминал нико од њих није извинио.

Навео је и да је држава преко надлежних органа почела да процесуира читав случај.

"И онда се нађу неки генијалци који изрекну тек тако реченицу да је председник Вучић, односно његов брат, био у комуникацији са људима који су осумњичени", рекао је Селаковић.

Упитан да ли ће и у наредном периоду да се провлаче у јавности афере, Селаковић је рекао да су на десетинама насловних страница биле најгоре оптужбе против Вучића у случају Јовањице, а да се они који су оптуживали нису ни извинили.

"А ко је пронађен? Јесу ли то пронашли млади извиђачи или надлежни органи ове државе? Да ли су то пронашли полиција, припадници МУП, или неко други? То је држава пронашла", нагласио је Селаковић.

Председник Вучић, како је нагласио, никада никога није тужио.

Селаковић је додао да је уверен да Вучић то неће ни чинити, али је истакао да после свега није могло да се чује ни једно "људско извини".

"Шта мислите како је њима, њиховим члановима породице, како су се осећали кад је неко о њима тако писао? Малопре сте говорили о Црној Гори, поменули сте мајку Милана Кнежевића, а шта мислите како је свакоме ко има мајку, ко има брата, сина оца, што јесу и Александар и Андреј Вучић, и да вас неко на такав начин блати?", упитао је Селаковић.

Селаковић је додао да то раде људи који желе да блате ову државу.

"То раде шефу своје државе у тренуцима када се воде озбиљне спољнополитичке активности које имају за предмет будућност нашег народа и државе на КиМ. Сада је то прошло и свима је природно да кажу: ''Било, прошло, идемо даље''. То није нормално, када вам неко ствара такву ситуацију у земљи, кући, породици, где год хоћете", рекао је Селаковић.

Није нормално, како је навео, када ти људи наставе даље, а онда причају о узгајању марихуане на фарми кока носиља и пилића.

"Онда им покажете, дођите да видите о чему се овде ради. А то су исти људи који су рекли да неприхватају саопштење полиције, хоћемо да се јавно огласи тужилаштво, кад је стигао одговор тужилаштва, шта се онда дешава?", упитао је Селаковић.

Селаковић је додао да је реч о истим људима који ће наставити са "фабриковањем квазиафера".

"Никада никоме неће одговарати за то, и никада неће рећи људско извини ако су погрешили или урадили нешто скандалозно, а ово јесте скандалозно", закључио је Селаковић.