Вести

Свечано отворена улица у Руми, у знак сећања на страдалог младића

Улица Мише Убоје у Руми је данас свечано отворена, а отварању су, поред бројних грађана, присуствовали и отац и мајка покојног Мише Убоје, потпредседник Српске напредне странке Никола Селаковић, председник општине Рума Слађан Манчић и народни посланик и члан главног и извршног одбора СНС - а др Александар Мартиновић.

Миша Убоја, младић из насеља у којем се улица налази, данас би имао 38 година. Његово име се налази на списку страдалих Срба на Косову и Метохији. Миша је, са свега 20 година, свој живот дао за отаџбину, а ова улица је понела његово име 2002. године.

Црвену врпцу су свечано пресекли Никола Селаковић и Мишина мајка Нада, а након тога су говорници посветили речи покојном Миши.

"Напокон, после готово деценију и по, успели смо да као локална самоуправа, на одређени начин дамо мали допринос сећању на Мишу Убоју, како бар мало ублажили бол породици Убоја, рекао је председник општине Рума Слађан Манчић. Он је подсетио на трагичну причу покојног Мише, те истакао да ће сећање на њега живети вечно. 

"Миша Убоја је био млад човек који је дао живот за своју земљу, бранећи своју земљу на Косову и Метохији у августу 1998. године. Он је узор како се воли своја земља. Он је показао како се за Србију умире, а ми морамо показати како се за своју земљу живи. Ми немамо резервну отаџбину и морамо се потрудити свим снагама да се заједно боримо да Србија буде што боља", рекао је др Александар Мартиновић.

Он је истакао да се због бивших власти на отварање ове улице чекало чак 14 година, те да се овакве ствари под политиком Српске напредне странке неће дешавати.

Рекао је и да СНС неће водити негативну кампању, и да дела показују више него речи.

"Постоје људи који својој отаџбини служе један дан, постоје они који служе једну годину, постоје они који својој отаџбини служе цео живот, а постоје и они који служе својој отаџбини докле год она постоји. Један од њих је Миша Убоја. Свако ко пошаље писмо на адресу која носи назив овог храброг младића, која је некада била прашњави шор, а сада лепа, асфалтирана улица, чуваће успомену на овог младог, херојски настрадалог човека", рекао је Селаковић.

Он је истакао да је ово најмања ствар која је могла да се учини, али да је веома важан симбол који подсећа на праве вредности, на љубав према својој држави. Селаковић је истакао да се за добро Србије мора борити свим силама, заједнички, те да је Србија већ почела да побеђује, али да ће политиком Александра Вучића и Српске напредне странке тек победити.