Вести

У Ковачици СДС прешао у СНС

Комплетан Општински одбор Социјалдемократске странке Ковачица и чланство приступили су Српској напредној странци, изјавио је сада већ бивши председник тог Одбора Доша Ференц на конференцији за новинаре.

Према његовим речима на овај корак су се одлучили због неорганизованости СДС - а и небриге централе за чланове и грађане.

„Жеља нам је да учинимо нешто добро за средину у којој живимо. Многи наши циљеви и идеје поклапају се са политиком СНС - а. Одлучили смо да се прикључимо СНС - у и својим радом дамо допринос земљи и средини у којој живимо и радимо. Такође, желимо да подржимо премијера Александра Вучића у његовој борби за економски јаку, социјално одговорну, просперитетну и снажну Србију“, рекао је Ференц.

Бивши потпредседник ОО СДС Андреја Димић, објаснио је да Одбор није подржао преговоре Бориса Тадића са Бојаном Пајтићем и идеју о непринципијалном удруживању, које како је истакао, није засновано на програмским циљевима већ искључиво на личним интересима.

Шеф изборног штаба Општинског Одбора СНС Ковачица Милан Гарашевић истакао је да је СДС на локалу од самог старта подржаo промене у Општини и смену власти ДС - а и ЛСВ - а која је 15 година, на челу са Мирославом Кришаном, уништавала Ковачицу.