Вести

УДРУЖЕЊЕ ПЕНЗИОНЕРА НОВОГ САДА ОБЕЛЕЖИЛО 73.ГОДИНЕ ПОСТОЈАЊА И РАДА

Кроз традицију дугу више од 7 деценија, Удружење се суочавало са бројним проблемима и недаћама. Данас, броји више од 25.000 чланова, и својим пензионерима, у сарадњи са бројним градским институцијама, омогућава многе погодности.

 

Велику подршку у томе им пружа Град Нови Сад, који улаже огромна средства за лагоднији живот најстаријих суграђана.

 

"Највише смо поносни на ову зграду у Поштанској улици, која је сређена, али чека нас и трећа фаза, да радимо поткровље и сређивање целог крова и тиме би финално била завршена ова зграда. Плус, радимо домове пензионера, односно клубове пензионера, на територији целог града, мислим да их сада има 19, а спрема се реконструкција дела постојећих и остаје нам да решимо клубове пензионера у одређеним приградским насељима", рекао је Милош Вучевић, градоначелник Новог Сада.

 

Вучевић је подсетио на то да су пензионери поднели највећи терет фискалне консолидације и финансијског опоравка државе, на чему, како је рекао, цело друштво треба да им је захвално. Због тога га, каже, радује, што ће им почетком новембра бити исплаћена једнократна помоћ од по 5.000 динара, али и што ће пензије бити повећаване по швајцарском моделу.