Вести

Вршац добио статус града

Након петнаест година, неколико безуспешних иницијатива, одсуства слуха свих претходних Влада и лажних обећања ДС - а и других странака, захваљујући СНС - у, усвајањем у Републичкој скупштини имена и допуна Закона о територијалној организацији Србије, Вршац је коначно добио статус града који му припада, изјавио је градоначелник Вршца Чедомир Живковић на конференцији за новинаре, Општинског одбора СНС - а.

„Српска напредна странка, на челу са њеним председником и премијером Александром Вучићем, уз ангажовање министра Селаковића, препознала је економски, културни и туристички потенцијал Вршца, општине са развијеном прекограничном сарадњом са суседном Румунијом, и омогућила му да добије статус града који му отвара перспективе за даљи развој у сваком погледу“, изјавио је Живковић.

Он је нагласио да се остварило оно на чему су житељи Вршца годинама радили и чему су тежили.

„Добијање статуса града представља важну карику за успешнији укупан развој не само овог краја већ и јужног Баната“, рекао је Живковић.

Председник Општинског Одбора Александар Ђорђевић захвалио се грађанима Вршца који су указали поверење СНС - у и препознали рад и труд који Влада предвођена премијером Александром Вучићем улаже у стварање уређене и економски јаке државе.

„Хвала и премијеру који је препознао нашу бригу о граду и жељи да Вршац у будућности доминира овим подручјем у смислу уређеног живота и доброг стандарда. А до тога ћемо доћи отварањем нових радних места, враћањем живота отписаним предузећима као што су пивара и Вршачки виногради, уређењем путева и железница, пројектима изградње ауто пута Београд – Вршац - Темишвар”, истакао је Ђорђевић.