Вести

Вучевић: Буџет Новог Сада апсолутно развојни

Буџет за 2016. годину је била главна тачка дневног реда Скупштине града Новог Сада, а градоначелник Милош Вучевић сматра да је буџет апсолутно развојни и веома рестриктиван у погледу текуће потрошње. ''Буџет за наредну годину је тако пројектован да предвиђа веће текуће приходе и примања у односу на 2015. за 6,5 одсто'', рекао је Вучевић.

Он је појаснио да ће град, како је предвиђено предлогом буџета у наредној години, приходовати за поменутих 6,5 одсто више средстава. По његовим речима, то је оно што улива оптимизам у даљи развој града Новог Сада. Да се ради о доминатном развојном буџету, по Вучевићевим речима, сведочи и чињеница да је девет милијарди динара предвиђено за капитална улагања, капиталне инвестиције, капиталне субвенције и капиталне трансфере.

''Више од 40 одсто буџета усмерено је на капиталне пројекте и то је најбољи доказ да се ради о развојном буџету'', истакао је Вучевић.

По његовом мишљењу, буџет је добро пројектован и са оптимизмом грађани могу очекивати 2016. годину.

''Не мислим да ће бити лако јер имамо доста тога да урадимо, али је најважније да имамо јасну стратегију шта треба да урадимо и да је Нови Сад стабилан град тако да у наредној години можемо очекивати добре вести'', рекао је Вучевић.

Он је истакао да буџетом није предвиђено кориговање цена комуналних услуга нити било каква корекција која утиче на стандард грађана у смислу повећања пореза и сличних ствари.

Буџет града Новог Сада за 2016 . годину износи 21.756.190.854 динара.