Вести

ВУЧЕВИЋ: ДРЖАВА ЈЕ ЈАЧА ОД МАФИЈЕ

Градоначелник Новог Сада и потпредседник Главног одбора Српске напредне странке Милош Вучевић честитао је полицији и министру Вулину на, како је навео, великом кораку у наставку обрачуна са организованим криминалним групама.

"Ово је чврст показатељ да је држава увек јача од било које криминалне организације. Од "Сабље" нисмо имали овакву акцију. Претила је опасност да та група уз потпору неких још јачих угрози систем. Полиција је показала способност", рекао је Вучевић.

"Мислим да је било сарадње са државним огранима, на појединачном нивоу, размишљали су и о атентатима. Сад нас чека дугачак процес. Ово је велика ствар и ударац мафији. Ми морамо да протерамо све банде из региона, Србија не треба да буде сигурна кућа за њих, да уносе страх код наших грађана", рекао је Вучевић.

"Врло је сложено скупити доказе да можете да изађете пред суд, али мишљења сам да је полиција скупила довољан број доказа да то сад добије процес и да ће предмет бити квалитетан. Србија вапи за миром и правдом, али да не буде дилеме, опет ће држава морати да се обрачунава са неким другим, али полиција и држава смеју да ураде оно што грађани очекују", рекао је Вучевић.

"Вакцинација је показала озбиљан приступ државе, верујем да ће држава наћи невероватан начин да настави набавку вакцина", рекао је Вучевић.

 

До марта делимична имунизација грађана

Вакцинација је показала озбиљан приступ државе, верујем да ће држава на мени невероватан начин да настави набавку вакцина. Задовољан сам како иде, очекујемо и даље то да се настави. До данас је вакцинисано 36.705 грађана, и даље имамо у понуди све три вакцине.

Наши епидемиолози су проценили да за град величине Новог Сада треба око 100.000 вакцинисаних грађана, плус они који су већ прележали корону, релаксирало би епидемију. Наравно, не потпуно, не бисмо могли да кажемо да је све завршено, али да постоји једна стабилизација епидемиолошке ситуације. Ја се надам да бисмо до краја марта могли да дођемо до те неке жељене бројке, наводи Вучевић.