Вести

ВУЧЕВИЋ: ДРЖАВА ЈЕ ЈАЧА ОД ОРГАНИЗОВАНОГ КРИМИНАЛА

Афера прислушкивања, али и повезаност клана Вељка Беливука и Марка Миљковића са одређеним државним структурама морају добити свој епилог и то пре свега у институцијама, а не само у медијима, рекао је потпредседник Главног одбора Српске напредне странке и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.

Вучевић је, на питање да ли се плаши за свој живот, а поводом информација да је и он био мета прислушкивања и праћења, рекао да се не плаши, јер не ради ништа што није у интересу грађана и ништа што је незаконито.

Грађани не треба да се боје. Фокусирали су се на одређене субјекте, али чињеница је да грађани не треба да се плаше. Свакако треба испитати ко је то прислушкивао председника и његову породицу пратио. Ко се усудио да то ради и да све то организује? Ко се усудио да штити Беливука? Иритантно је да када видите да се неко представља као велики навијач и патриота, онда иде у Црну Гору и подржава оне који су против Србије. Очигледно немају проблема са тим. Србија мора да избаци све те криминалне банде, нека се врате у своје државе. Слажем се и са свиме што је Ђукановић написао, али сматрам да све то мора да се реши. Једино што се не слажем са њим да није потребно да се диже тензија, рекао је Вучевић.

Њихов патриотизам нестаје када је економски интерес у питању, што би можда могло да покаже где су заиста газде. Србија мора да избаци све те банде из које год државе да су дошле и да се они врате у своје матичне државе, рекао је Вучевић.

 

Неколико је паралелних процеса и везе криминалних структура са појединцима из државе

Вучевић је рекао да је очигледно да у овом тренутку постоји неколико паралелних процеса за које се сада поставља питање да ли су међусобно повезани.

Пре свега то је питање повезаности кавачког клана са одређеним политичким структурама. Да ли је иста државна структура која је помагала клану и била повезана и са прислушкивањем председника али и праћења његовог старијег сина Данила. И онда долазимо до кулминације да је неколико стотина специјалаца морало да обезбеђује откривање споменика Стефану Немањи. Управо та питања заслужују одговоре и на та питања ми морамо да добијемо одговоре, рекао је Вучевић.

Како је нагласио, једна од кључних тачака државе је управо борба против организованог криминала.

Једна од шест тачака које је презентовао нама председник Вучић на седници Српске напредне странке, је борба против организованог криминала. Нико нема дилему, види се да је Србија јача од било које организоване криминалне групе. Има храбрости да отклони оне унутар система који срађују са криминалним делом. Ова спрега криминалаца и дела државе се решава и решиће се јер је држава јака и не жели то. Има све ово паралеле са Земунским кланом и то не сме нико да заборави. Чињеница је да је држава кренула у одлучујућу битку.

 

Слажем се са Ђукановићем у већини

Поводом писма који је посланик Владимир Ђукановић упутио председнику Вучићу у којем је написао да клан Вељка Беливука није могао да ради без помоћи одређених чланова Српске напредне странке, Вучевић је рекао да је он написао оно што вероватно већина мисли, и да се углавном слаже са гледиштем Ђукановића али не у потпуности.

У свему бих могао са њим да се сагласим осим оног последњег где каже да ако се нешто не деси да он неће учествовати. Сви морамо да прихватимо да ови процеси трају да би се решили. Нема потребе да Влада Ђукановић који је искрен човек и добронамеран да подигне додатно тензију јер мислим да све иде у том правцу да ћемо видети ко је организатор свега, нагласио је Вучевић.