Вести

ВУЧЕВИЋ НАЈАВИО ОЗЕЛЕЊАВАЊЕ НОВОГ САДА

Нови Сад је системски и стручно ушао у пројекат ревитализације и изградње у Лиманском парку, а изградњом модерне саобраћајнице створени су услови за квалитетнији путнички и теретни саобраћај, при чему ће и пешаци бити безбеднији, рекао је између осталог за РТВ градоначелник Милош Вучевић.

Објашњавајући концепт радова у Лиманском парку Вучевић је у емисији "Град и ми" рекао да је све урађено по саветима струке и да ће то бити простор у којем ће сви радо боравити.

Одговарајући на критике да је реч о сувишном бетонирању и ускраћивању ионако мало зеленила у граду који заговарају поједине интересне групе, градоначелник је рекао да се углавном буне "политички организовани" који немају аргумената за то.

Он је навео пример будуће посластичарнице од 300 квадрата и рекао да је објекте сличне намене виђао по европским метрополама напомињући да ће тај објекат бити међу најпосећенијима.

"Неће то бити ни кафана, дискотека, клуб или продавница брзе хране већ угодно место за све чланове породице. Тај објекат заузеће само 0,3 процената површине парка и биће веома пријатно место па ће они који критикују сада бити чести гости", казао је он.

Новембар ће бити месец озелењавања, када ће више од 300 стабала бити засађено у Лиманском парку, истакао је Вучевић и додао да после тога следи и пошумљавање обода града.

Када је реч о изградњи гаража на Новом насељу, и протесту суграђана из Булевара Бате Бркића, Вучевић каже да је постигнут договор са станарима, и да ће се градити подземна гаража висине до метар и по, са доста зелених површина. Постигли смо решење на обострано задовољство , рекао је.

Говорећи о плановима за изградњу новог стадиона, Вучевић је рекао да ће у њега бити уложено око 25 милиона евра те да ће град промеити урбанистичке услове и да ће се до краја године урадити пројекат како би могло да се конкурише код Канцеларије за јавна улагања.

Биће проширена и улица Димитрија Туцовића тако да ће и то допринети уреднијем саобраћају око стадиона, рекао је између осталог градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.