Вести

Вучевић: Напад на Вучића, али и на званичну политику СНС

Потпредседник Главног одбора Српске напредне странке Милош Вучевић оштро је реаговао на изјаву председника СПО-а Вука Драшковића, упозоривши на то да заиста чуди што људи који су поново добили мандате преко листе "Александар Вучић - За нашу децу.", користе овај тренутак, врло осетљив за Србију и за цео народ пред оно што нас чека у Вашингтону и Бриселу, за један "најблаже речено, подмукли напад на Вучића, али и на званичну политику Српске напредне странке".

"Посебно је проблематично када неко каже да је СПО на листи Александра Вучића, са СНС-ом, да бисмо ми про форме држали европски пут, упозорио је Вучевић, додајући да такви напади не изненађују када долазе од Вука Јеремића и Бориса Тадића и "те тајкунске коалиције". Наглашава да је, када се ради о СПО-у, једина истина да су они добили привилегије чињеницом да су поново освојили посланичке мандате, да примају плате и одређене принадлежности које им припадају као политичкој организацији која је данас парламентарна.

Примећује да је "још проблематичније ако Вук Драшковић каже да ми клизимо ка Москви, а да нас он опомиње да треба да идемо ка Вашингтону, при чему занемарује чињеницу да његова супруга, Даница Драшковић од те исте Русије, која, ето, не ваља, месечно прима 8.000 евра".

"Много ствари можете разумети, али то је врло тешко разумети и потпуно неприхватљиво понашање човека који је много тога добио од сарадње с Вучићем. Али грађани разумеју шта је пред нама и какав задатак чека Вучића и у Вашингтону и Бриселу, пре свега да се бори за српски народ на КиМ и за наше националне интересе", подвукао је Вучевић.

Говорећи о понашању опозиције, Вучевић је нагласио да се по ко зна који пут "пропали политичари", попут Јеремића, за кога је рекао да је ведета погубне спољне политике и директно одговоран за то што је пресудом Међународног суда правде Косово удаљено од Србије, утркују у томе ко ће више да "пљуне" сопствену државу и да подметне више лажи на путу њеног напретка.

"Јасно је да су сви они тешко исфрустрирани успесима председника Александра Вучића, који је вратио Србију да седи за столом за којим се преговара о будућности КиМ, а не да буде део менија на том истом столу, до чега су нас они довели. Потпуно је јасно да они не могу да се носе с успесима председника Вучића, али то је већ њихов проблем, а не разлог да узнемиравају грађане лажима и мрачним сценаријима о наводним издајама, предајама", истакао је Вучевић.

"Председник Вучић иде да се храбро, државнички бори за свој народ, и неће одустати без обзира на све прљаве кампање које воде Јеремић, Тадић и сва та политичарска багра која је исписивала најтужније странице наше косовске приче. И не очекујем да ће то разумети Вук Јеремић, јер то није у стању да разуме човек који је водио спољну политику тако што је на луксузна путовања потрошио 3,6 милиона евра, преко 200.000 евра на најскупље шампањце, и читава богатства на резиденцијалне станове", навео је Вучевић, уз тврдњу да су Јеремић и бивши председник Борис Тадић били и сценаристи и главни глумци таквих трагедија некадашње српске спољне политике, да су својим "срамним и глупавим" потезима предали Косово и Метохију у руке свих који желе независност и да су за независност Косова урадили више и од разних албанских лобиста, и од ОВК-а, и од "модерних" шиптарских лидера, успут економски пустошећи Србију и пунећи своје џепове.

 

Шта би Тадић у дуелу рекао Вучићу?

Вучевић је оценио да је Борис Тадић последња особа која би требало да позива председника Србије на телевизијски дуел и упитао га "шта би паметно могао да каже".

Порука за Бориса Тадића - поштујем Вашу фасцинацију камерама и рефлекторима, вашу неописиву жељу за сликањем, по сваку цену, као и то да и даље, у некој форми, постојите на политичкој сцени Србије. Сматрам да краве које сте мазили и сликали се с њима нису највећи проблем политике коју сте спроводили и катастрофалних грешака које сте правили, али мислим да сте последња особа која би на "сликање", јер тако доживљавате и телевизијски дуел - требало да позива председника Србије", навео је Вучевић.