Вести

ВУЧЕВИЋ: НОВИ САД НИСМО ЗАДУЖИЛИ НИ ЗА JЕДАН JЕДИНИ ДИНАР

Градоначелник Новог Сада Mилош Вучевић поручио jе вечерас одборницима Скупштине Града Новог Сада, после усваjања ребаланска буџета, да градска администрациjа ниjе задужила град ни за jедан динар.

Вучевић jе нагласио да иза градске власти неће остати "лоповлук и дугови" и да се, док jе он градоначелник, Нови Сад неће задуживати и да ће се домаћински односити према буџету.

Oн jе истакао да прихвата да се на терет актуелне администрациjе стави то да ниjе трошила паре у изборноj години, за шта jе оптужуjе опозициjа.

"Mи ћемо се трудити да у Нови Сад дођу наjвећи инвеститори из Русиjе и наjвећи инвеститори из Сjедињених Aмеричких Држава и створићемо им услове да у Новом Саду отворе своjе погоне, а самим тим и да отворе велики броj нових радних места", казао jе Вучевић.

Oдговараjући на примедбе опозициjе да у Новом Саду већ постоjе комунално опремљене локациjе коjе се могу понудити инвеститорима, Вучевић jе рекао да то ниjе тачно.

"Причате да постоjе неке локациjе за коjе не знате ни да покажете где се налазе, што jе и логично jер њих нема. Не ваља вам ни суфицит коjи имамо, а шта би тек било и шта бисте говорили да коjим случаjем имамо дефицит у буџету. Само обмањуjете jавност", рекао jе Вучевић обраћаjући се одборницима опозициjе.

Oн jе нагласио да jе бивша градска власт задужила Град Нови Сад за 39 милиона евра и то без икаквог плана реализациjе средстава, те да jе тадашња власт омогућавала jавним предузећима да подижу кредите како би исплатила плате запосленима, а да сада опозициjа "има образа да критикуjе то што се повећаваjу субвенциjе jавним предузећима".

Oдборници Скупштине Града Новог Сада усвоjили су вечерас ребаланс градског буџета чиjи се главни део односи на обезбеђивање 400 милиона динара за комунално опремање парцеле коjу jе Град без накнаде добио од Републике Србиjе, а коjа ће бити претворена у индустриjску зону и понуђена потенциjалним инвеститорима.

Tих 400 милиона динара jе обезбеђено из три извора - уштеда коjу jе у висини од 100 милиона остварио Завод за изградњу Града Новог Сада, 200 милиона динара коjи ће бити преусмерени са неких других проjеката од коjих jе Град привремено одустао (изградња пешачког моста на Рибарском острву) и 100 милиона коjи су обезбеђени из резерви.

Парцела коjу jе Нови Сад добио од Републике Србиjе површине jе 39 хектара, налази се уз ауто пут Суботица - Београд и према плану Град Нови Сад ће обавити комплетно комунално опремање те локациjе.

Након усваjања ребаланса буџета одборници новосадског парламента наставили су расправу о извештаjима о раду jавних и jавно - комуналних градских предузећа и установа.

Извор "ТАНЈУГ"