Вести

Вучевић: Нови Сад се никад неће одрећи своjе славне историjе

НOВИ СAД - Градоначелник Новог Сада Mилош Вучевић положио jе данас венце на спомен обележjа ослободиоцима Новог Сада у Другом светском рату и том приликом истакао да се таj град никада неће одрећи своjе славне традициjе и историjе.

"Никада нећемо прећутати истину, а то jе да jе слобода дошла са нашим народноослободилачким покретом и заjедно са нашим савезницима, пре свега, Црвеном армиjом", рекао jе Вучевић новинарима после полагања венаца и свећа на Спомен гробљу.

Вучевић jе честитао Новосађанима 23. октобар - Дан ослобођења града у Другом светском рату и додао да град данас обележава 71 годину од доласка слободе "одаjући почаст ослободиоцима, свима онима коjи су дали животе да бисмо ми данас имали град коjим се поносимо".

Градоначелник jе додао да Нови Сад "негуjе антифашистичке традициjе и све оно што jе била одлика наших предака у борби за слободу".

Вучевић jе напоменуо да се овим празником улази у период обележавања наjзначаjниjих датума у историjи града - 9. новембра Дана ослобођења у Првом светском рату, а убрзо потом биће обележен Дан присjедињења Воjводине Србиjи, као и Дан града 1. фебруар.

Венце и цвеће краj Споменика ослободиоцима Новог Сада у Другом светском рату и краj споменика Новосадском партизанском одреду на Ченеjу положили су и председница Скупштине града Jелена Црногорац, као и делегациjе Воjске Србиjе, СУБНOР-а и резервних воjних старешина.