Вести

Вучевић: Новосађани су гласали за политичку стабилност, без условљавања

НОВИ САД - Члан председништва СНС - а и председник Градског одбора те странке у Новом Саду, Милош Вучевић, изјавио је данас да су резултати локалних избора показали да су Новосађани гласали за политичку стабилност, у којој нико неће моћи да политичким условљавањима зауставља напредак и реформе у том граду.

Вучевић, који је и градоначелник Новог Сада, сматра да је СНС остварила историјски резултат, јер, како је рекао, тешко да је и једна странка раније могла и да сања да ће у Новом Саду имати 40 процената подршке грађана, али тврди да ни он, ни други чланови СНС - а нису због таквих резултата у еуфорији.

"Догодило се оно што сам прижељкивао, да се Новосађани определе за политичку стабилност свог града, јер то свакако утиче на квалитет живота сваког од нас", рекао је Вучевић.

Резултати избора за новосадски парламент показују да неке политичке опције, које су у претходном мандату биле део градске власти, нису прешле цензус што, аутоматски значи да ће доћи до битних кадровских промена унутар саме власти у Новом Саду, али Вучевић најављује да ће сигурно бити и кадровских промена унутар саме СНС: "Очекујем да дођу људи са новом енергијом, знањем и вољом да се боре за Нови Сад".

Када је реч о саставу нове владајуће коалиције у Новом Саду, Вучевић је најавио да ће СНС разговарати са свим странкама које имају заједничке циљеве - бољи, уређенији и пристојнији Нови Сад.

Он је истакао да ће о тој теми више речи бити када се добију коначни резултати, јер ће, према одлуци Градске изборне комисије, избори бити поновљени на пет бирачких места.

Вучевић је истакао да су у појединим медијима "хирушки прецизно" направљене поделе ко је како гласао у Новом Саду, погото разлику у резултатима у централним деловима града и насељима: "То је очигледна намера да се неко прикаже као елитнији део друштва, а да су ето неки други мање свесни.

Ја ћу као градоначелник и у наредне четири године, уколико ми Скупштина Града укаже поверење, наставити са политиком једнаког развоја града, јер су ми сви грађани једнако важни, и једнако су ми важни и Футог и стара и нова Детелинара, и Ковиљ и Будисава, и Грбавица и сва четири Лимана и Степановићево и Ветерник и Клиса и Слана бара, и Салајка и сви остали делови града", закључио је Вучевић.