Вести

ВУЧЕВИЋ: ПОДРШКА ПАЈТИЋУ ЈЕ ДЕСЕТКОВАНА

Оптужбе Бојана Пајтића да СНС стоји иза графита мржње исписаних против њега могу да се схвате само као очајнички потез некога чија подршка у народу је десеткована и ко више не бира начине да се, кријући сопствене неуспехе, обрачунава са политичким неистомишљеницима.

То за "Новости" поручује Милош Вучевић, градоначелник Новог Сада и члан председништва СНС, који напомиње да неће дозволити да се на улицама административног центра Војводине појављују дискриминаторске и поруке мржње.о Пајтић каже и да СНС жели да га натера да се повуче из политике, јер је једина алтернатива власти...

- А за шта је он то алтернатива? За успехе Владе Србије и премијера Александра Вучића, који свакодневно добијају и међународну подршку? То је неозбиљно. Није циљ СНС да Пајтића отера из политике, већ да на следећим изборима победимо његову политику. Пајтића из политике могу да "отерају" само грађани, а том дану смо све ближе.

* Како можете да изазовете покрајинске и локалне изборе до краја године, када ДС у војвођанској скупштини још има већину?

- Избори су неопходни јер је у Војводини штошта потребно променити. Најцелисходније и најекономичније је да и једни и други буду у децембру. Тако бисмо у следећу годину ушли са новоформираним покрајинским и локалним управама. Изборима се опиру само они који претпостављају какав ће бити став бирача, који знају да неће добити подршку грађана. Зато тако грчевито чувају своје фотеље и битан им је сваки дан више на функцији. Резултати политике ДС у Војводини се мере милијардама динара мањка у буџету, њена слика су уништена Развојна банка, проневерен новац из Фонда за капитална улагања и других фондова, отваране па затваране фабрике...

* СНС од 1. септембра подиже изборне штабове. Какав резултат очекујете?

- СНС је увек спреман за изборе. Максимално смо мотивисани и за покрајинске, и за локалне и очекујемо - победу. Не мислим, наравно, да ће бити лако, али имамо озбиљан задатак и велику одговорност према грађанима који препознају резултате рада Владе Србије и премијера Вучића, али и резултате у општинама и градовима у којима је СНС стожер власти.

* ДС вас је оптужила за прекомерно запошљавање у јавном сектору града...

- Тачно је да је број запослених смањен, а добар пример је ЈКП "Лисје" у којем је када сам постао градоначелник било 414, а 30. јуна ове године 292 запослена! Док су га водили наши претходници из ДС, у њему је запослено чак 99 људи. Толико о озбиљности њихових оптужби.

Извор "Новости"