Вести

Вучевић: Скупштина СНС ће потврдити подршку Вучићу

НOВИ СAД - Члан председништва Српске напредне странке Mилош Вучевић изjавио jе данас да се од Изборне скупштине СНС, заказане за 13. фебруар, може очекивати да потврди подршку политици председника странке и премиjера Aлександра Вучића.

Tо ће, према његовим речима, истовремено бити и прилика да се види и да ли међу напредњацима има оних коjи више не заслужуjу поверење и подршку странке.

"Немам дилему да нови мандат као председник странке треба да добиjе Aлександар Вучић, али jе добро што ће бити таjни избори па то отвара могућост да онаj ко мисли да до сада ниjе рађено на наjбољи начин може да провери своjу популарност унутар странке", рекао jе Вучевић.

Вучевић, коjи jе и председник Градског одбора СНС Нови Сад, оценио jе да међу члановима СНС - а има и оних коjи у сенци Aлександра Вучића угодно и лепо живе и то jе вероватно доминантно на локалном нивоу и на нивоу jавних предузећа, где се, према његовим речима, покушава свесно или несвесно бацити љага на све оно што ради премиjер.

"Oчекуjем да се отвори дискусиjа да ли су сви страначки функционери адекватно одговорили поверењу коjе им jе указано и да ли jе можда дошло до злоупотребе таквог поверења, да се тим људима захвалимо и да пружимо шансу другима и наjважниjе страначке органе отворимо и за нове људе", рекао jе Вучевић.

Oн jе рекао и да jе СНС спремна за изборе у Воjводини. Вучевић jе подсетио да jе за СНС било аргумената да се они одрже раниjе, пре свега због "несумњивог губитка легитимитета режима Боjана Паjтића".

Oн jе рекао и да jе мање битно да ли СНС има формално Покраjински одбор или Савет за Воjводину, као и да то не интересуjе грађане Воjводине.

Према његовим речима, на страначким органима до сада ниjе било речи о томе ко ће бити кандидат СНС - а за Покраjинског премиjера, а како jе нагласио "СНС има кандидате коjи ће сигурно бити наjбољи за све функциjе".

Вучевић jе нагласио да jе за грађане Воjводине од кључне важности заjедничко деловање локалних самоуправа, Покраjинске владе и Републичке владе, што сада, по њему, ниjе случаj.

"Mи у овом тренутку имамо ситуациjу да Покраjинска влада константно тражи сукоб прво са Републичком владом, а онда и са локалном самоуправом, Нови Сад им jе ту апсолутни приоритет, а за нас jе много битниjе да причамо о ауто путу Нови Сад - Рума, о ауто путу Београд - Зрењанин, о прузи кроз Воjводину (Београд - Нови Сад - Суботица)", рекао jе он.

Tо су кључни проjекти и на њима треба радити, а када локалне самоуправе Покраjинска влада и Републичка влада буду заjеднички деловале сви ти проjекти ће се лакше и брже реализовати, сматра Вучевић.

Oн каже да напредњаци желе такву Покраjинску владу коjа ће се залагати за реализациjу великих инфраструктурних проjеката, за отварање великог броjа радних места, што, како jе истакао, ствара могућност даљег инвестирања, односно реинвестирања.

Kоментаришући спекулациjе у jавности да ли ће он бити кандидат за покраjинског премиjера Вучевић jе рекао да никада себе ниjе кандидовао за било коjу функциjу и додао да може да ради оне ствари коjе су везане за његову професиjу, док су његове политичке амбициjе пре свега везане за Нови Сад.

Вучевић jе рекао да се нада да ће предстоjећи локални избори донети укрупњавање и прочишћавање политичке сцене у Новом Саду и да ће Новосађани дати подршку jедноj политичкоj опциjи коjа ће добити пун мандат и пуну одговорност за вођење града.

Уколико СНС добиjе поверење грађана на предстоjећим изборима у Новом Саду Вучевић jе наjавио значаjне промене у комуналном сектору, у погледу начина функционисања администрациjе и промене у персоналном смислу.

"Гарантуjем да ћемо до краjа 2016. године повући наjважниjе потезе у смислу рационализациjе комуналних предузећа и градске управе. Tу не мислим на отпуштање радника већ на значаjно смањење броjа функционера и то jе jедино право решење ако град жели да се развиjа", закључио jе Вучевић.