Вести

Вучевић:Нови Сад за подстицање инвестиционе климе

 

НОВИ САД, 2. септембра (Тањуг) - Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић рекао је данас да му је велика част што је Нови Сад организовао међународни форум привредника Србије и Чешке и истакао да је фокус градске администрације подстицање инвестиционе климе.

Он је рекао да Нови Сад са поносом организује међународне догађаје највишег нивоа и да ће увек бити спреман да са свим својим капацитетима, изађе у сусрет захтевима високих делегација, поводом међународног форума привредника Србије и Чешке на Петроварадинској тврђави коме су присуствовали и премијери две државе Александар Вучић и Бохуслав Соботка.

"Надам се да ће поред добрих контаката, пословних идеја и конкретних планова за сарадњу, наши гости понети и лепе утиске о месту на којем су се сусрели", рекао је Вучевић новинарима.

Он је истакао да Град Нови Сад у потпуности подржава и прати политику Владе Србије и нагласио да је фокус градске администрације управо на подстицању инвестиционе климе кроз проактивну политику привлачења инвеститора.

"Задовољство је што сам имао прилику да будем домаћин Форума и што је баш Нови Сад одабран за место његовог одржавања", казао је Вучевић.

На међународном Форуму привредника Србије и Чешке кога су на Петроварадинској тврђави организовале Привредне коморе две земље учествовало је 40 српских и ческих привредника.