Вести

Вучић: Не видим боље место за улагање од Србије

РУМА - Премијер Александар Вучић изјавио је данас да у наредне две године очекује робну размену са Француском у висини од милијарду евра, да фирме из те земље запошљавају више од 10.000 радника у нашој земљи и поручио да не види боље место од Србије у које би инвеститори могли да улажу свој новац.

Вучић је на отварању новог погона француске фирме “Hutchinson” рекао да је Србија стабилна земља, растуће економије, ниске инфлације, готово непостојећег дефицита, и која стално напредује на свим светским листама које се баве проценом пословног амбијента.

У том смислу Вучић је поновио да је Србија место за улагање и позвао француске инвеститоре да још више улажу, а представницима амбасаде Француске захвалио на досадашњој подршци и замолио да наставе с тим, поред осталих, пре свега економских разлога, и због чињенице да пријатељство Србије и Француске нико никада није доводио у питање.

Он је рекао да је срећан када види овакве фабрике, јер је то начин како се размишља о будућности деце, њиховој перспективи.
Вучић је подсетио да је влада, када је отваран први погон “Hutchinson” у Руми, помогла субвенцијама, а да сада то нису ни тражили.

Приметио је и да је било неверице својевремено када је говорио да ће бити 300, 400 радника запослено, а има их, већ сада, и више, и биће их, каже, и читавих 1000 у 2018. години.

Како је рекао, председник општине Рума Слађан Манчић је управо тражио 100 милиона динара за колектор, што ће размотритити, али је подвукао да новца држава има, и спремна је да да - за праве пројекте.

"Гледаћемо и даље да помогнемо Руми, као и свим осталим сремским општинама", поручио је и додао да ће се наставити градња "фабрике по фабрике", и отварати нова радна места.