Вести

Вучинић: Поносна сам колико је град напредовао, а то је тек почетак

Члан Извршног одбора СНС - а и заменик шефа одборничке групе у Скупштини града Новог Сада, Дина Вучинић пред предстојеће изборе је за портал NsHronika.rs оценила рад Градске владе у протеклом периоду, и закључила на шта би нова морала да се фокусира, као и које би интересе и проблеме суграђана требало да заступа сваки будући градоначелник Новог Сада.

* Како коментаришете рад Градске владе у протекле три и по године?

– Није лако када морате да кренете из дебелог минуса, а то је управо оно што је ова градска власт затекла. Упркос томе, успели смо да вратимо 15 милиона евра дуга, да не задужимо град ни за један динар, да завршимо капиталне пројекте попут северног крака, прикључења на ауто - пут, да спречимо банкорт јавног и комуналног сектора… Наш Нови Сад први је град у држави који даје субвенције за боравак деце у приватним вртићима. На тај начин се листа чекања за упис у вртиће драстично смањила, и на то сам изузетно поносна. Као мајка, више нема разлога да бринем како ћу дете сутра уписати у вртић. Нови Сад је постао град у који се све чешће долази, у којем се све дуже борави или остаје заувек. Такође, кандидат је за Омладинску престоницу Европе 2018. и за Европску престоницу културе 2021. године. Све ово најбоље осликава где је наш град данас, колико је цењен и уважаван, колико је напредовао, а то је тек почетак…

* Шта би нова власт у граду прво требало да уради?

– Биће им лако. Само треба да наставе оно што смо ми започели. После више деценија, у Новом Саду ће бити отворене фабрике, покренута производња и запослено око 5000 људи. Знате, Новосађани можда могу да буду незадовољни асфалтирањем улица, или недовољном расветом и увек има нешто што смета и што би могло бити боље, али најбитније је да коначно имају шансу да раде, и живе од свог рада. Нови Сад треба да настави да буде један од најбезбеднијих и најсигурнијих градова у нашој држави, али и финансијски најстабилнија локална самоуправа.

* Ко би по вашем мишљењу био идеалан градоначелник Новог Сада?

– Ако идеално уопште постоји, идеалан градоначелник Новог Сада је онај до којег грађани могу да дођу. У скоријој историји нашег града нисмо имали случај да грађани могу да дођу у Градску кућу и попричају са “првим човеком” града. Садашњи градоначелник управо то ради. Нико у свом послу не може бити идеалан, али може томе да тежи. Ако радите, борите се за интересе ваших суграђана, ослушкујете њихове проблеме, грађани ће то знати да цене.