Вести

Зобеница: Називање ствари правим именом ниjе говор мржње

НOВИ СAД - функционер Српске напредне странке Дамир Зобеница изjавио jе данас да називање ствари правим именом ниjе говор мржње и да ће СНС увек све што се дешава називати правим именом, без обзира на то да ли ће jе неко због тога оптуживати за говор мржње.

"Aко неко 16 година лаже и краде, увек ћу га назвати лажовом и лоповом, и ако jе то говор мржње, спреман сам и да одговарам и да идем у затвор због тога...A ако jе то да Зобеница оде у затвор цена да се промени власт у Воjводини и да Воjводину воде људи у интересу њених грађана, онда jе то изузетно мала цена коjу са задовољством прихватам", рекао jе Зобеница новинарима.

Oн jе казао да jе СНС приморана да свакодневно одговара на, како jе казао, "бесмислене оптужбе људи коjи раде у покраjинскоj влади".

Зобеница jе подсетио да jе jавност jуче очекивала "спектакуларну" конференциjу за новинаре Боjана Паjтића, jер jе Паjтић наjавио да ће у њоj изнети доказе о прислушкивању његовог разговора са Лидиjом Удовички, али од тога, како jе истакао, ниjе било ништа.

"На тоj конференциjи за новинаре нисмо чули ништа, осим да постоjе документа коjа говоре да су одређене службе прислушкивале Aлександра Вучића док jе био у опозициjи, али ми се не жалимо и не плачемо и не желимо да се бавимо том темом", рекао jе Зобеница.

Oн jе поставио питање председнику покраjинског одбора Демократске странке Mирославу Васину, коjи jе званични кандидат те странке за председника Покраjинске владе на предстоjећим изборима, да ли jе тачно да су субвенциjе за самозапошљавање намештене за људе коjи су блиски ДС - у.

Зобеница jе поменуо да jе на списку оних коjи су добили средства за самозапошљавање и Љиљана Стоjановић и упитао jе Васина да ли jе она супруга председника општинског одбора ДС у Kикинди.

Затим jе поменуо име Сава Добровића, коjи се такође налази на списку, а коjи jе бивши председник општине Kикинда, као и име Барбаре Брзак коjа jе по његовим речима истакнути члан ДС у Сенти.

"Више jе него jасно да се ДС не либи да, неколико месеци пред изборе, jавна средства троши на богаћење странке и њених чланова, jер jе фрапантан податак да средства за самозапошљавање добиjа супруга председника општинског одбора ДС или бивши председник општине, а да се на том списку нису могли наћи неки свршени студенти или људи коjима су та средства заиста потребна", рекао jе Зобеница.

Извор "ТАНЈУГ"