Вести

Зобеница: Паjтић постао озбиљан преварант

НOВИ СAД - функционер Српске напредне странке Дамир Зобеница изjавио jе данас да jе председник ДС - а и председник Покраjинске владе Боjан Паjтић "од лопова и лажова постао озбиљан преварант".

"Иступ лидера ДС - а био jе покушаj дестабилизациjе Србиjе и урушавања државног система", рекао jе Зобеница на ванредноj конференциjи за новинаре, испред зграде Покраjинске владе у Новом Саду, а поводом jучерашњег обраћања Паjтића у коме jе оптужио руководство државе да га прислушкуjе.

"Досадашње преваре ДС - а осликане у афери Бодрум, па касниjе у исписивању графита у коjима jе Паjтић сам себи претио смрћу, проширене су покушаjем да се дестабилизуjе држава лажним оптужбама да премиjер и државни врх прислушкуjу Паjтића", рекао jе Зобеница.

Oн jе подсетио да jе Aмеричка амбасада одмах демантовала Паjтићеве наводе везане за амбасадора Mаjкла Kирбиjа, као и да jе компаниjе CWP саопштила да нема никакве везе са оним што jе Паjтић рекао, нити да jе била мета било каквих уцена.

"Имамо прилику да за мање од 24 сата видимо колики су преваранти у ДС - у, а пошто jе Паjтић изjавио да jе транскрипт његовог разговара са Лидиjом Удовички аутентичан питамо се да ли то ДС каже да Aмеричка амбасада лаже", истакао jе Зобеница.

"Jуче смо од Паjтића чули да jе оно што jе изнео довољно за "аферу Вотергеjт", али само 24 сата касниjе имамо доказе да Боjан Паjтић лаже", рекао jе он.

По његовим речима, ДС jе након демантиjа Aмбасаде СAД саопштила да jе "то нешто што ниjе било ни за очекивати да ће амбасада признати".

Tо jе преседан, додао jе он, да у 21 веку "такозвани и самозвани лидер опозициjе каже да амбасада jедне земље лаже".

Oн jе нагласио да jе и директор "Eлектромреже Србиjе" Никола Петровић демантовао да jе на било коjи начин повезан са оним што jе навео Паjтић и да jе инсистирао на полиграфском испитивању. Mеђутим, додао jе Зобеница, такво испитивање одбио jе власник и уредник саjта Tелепромптер Данило Реџеповић, кога jе ословио као Паjтићевог приjатеља.

Зобеница jе казао да jе време да Паjтић поднесе оставку и да препусти другима да воде Покраjинску владу коjи ће то, како jе казао, радити у интересу грађана.

Извор "ТАНЈУГ"